רולדת תפוחים מבצק פריך ושקדים

רולדת תפוחים מבצק פריך עם פרוסות שקדים קלה קלה להכנה, בלי לבשל את התפוחים, אין צורך בקירור הבצק, זמן הכנה כ- 20 דקות, ועוד חצי שעה של אפייה!.

אתם יודעים שאני וגאדג'טים חדשים למטבח זה סיפור אהבה, קיבלתי להתנסות בפומפייה רב תכליתית חדשה והתאהבתי, הפומפייה מאוד נוחה לעבודה, גירדתי את התפוחים בצורה מהירה, בלי להפעיל לחץ, בלי להתעייף או להיחתך תוך כדי גירוד...

כל הבית מתמלא בריח של תפוחים חמאה וקינמון, מה שנותר לעשות זה רק להמתין בסבלנות שתתקרר על מנת לפזר אבקת סוכר, לחתוך ולהתענג על ביס מושלם, קובי מאוד אוהבת עוגיות חמאה פריכות ליד הקפה וזו פשוט מושלמת, ממליצה לכם מראש להכפיל כמויות.

טחנתי אגוזי מלך בקלי קלות ובמהירות שיא!. המכשיר מעולה וקל לתפעול ולניקוי ,
אני מודה שממש הופתעתי מהביצועים, ממליצה בחום (אצלי הוא הולך לעבוד שעות נוספות...)


מעבר לדף מוצר של הפומפייה

הכמות לרולדה אחת ארוכה.

חומרים לבצק:
100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)
1.1/2 כוסות קמח (כוס בנפח 200 מ"ל או 180גרם קמח (
1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור לציפוי(
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב

למלית:
3 תפוחי עץ גדולים (מכל הסוגים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כף גדושה צימוקים בהירים (לא חובה(

לקישוט:
אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים

אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה סוכר, חלב ותמצית וניל,
לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.

הכנת המלית:
לקלף את התפוחים ולגרד על פומפייה בצד הגס,
לסחוט היטב ולשים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות מאוד בריא).

להוסיף לתפוחים צימוקים, קינמון, סוכר ולימון, לערבב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.

הרכבת הרולדה:
לחמם תנור 180 מעלות,

על גבי נייר אפייה לפזר קמח בנדיבות, לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, לפזר את מלית התפוחים על כל הבצק ולגלגל לרולדה,

אני מקפלת קיפול ראשון של הבצק בצורה ידנית ואז מרימה את נייר האפייה ומגלגלת בעזרתו את הבצק עד לקבלת רולדה.

להרים את הרולדה עם נייר האפייה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור,

למרוח את החלבון ששמרנו על פני הרולדה ולפזר את השקדים .

לאפות כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים להוציא ולקרר ,

לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר, לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש.

לשמור במקרר.
ובתאבון!

דלג לתוכן מרכזי