מתכונים מבית אמא

כולנו נושאים איתנו ניחוחות מהעבר, ריחות שאנחנו לוקחים אתנו מבית אמא, מאכלים שאי אפשר לשכוח וכאלה שביס אחד מהם מעלים את כל העולם ושוטף אתכם בתחושות של עונג בלתי יתואר. אילו מתכונים נצחיים מביאה אתה כל מסורת?
כל עדה, כל מדינה וכל מסורת נושאות בחובן זכרונות וטעמים, פירות, ירקות ומצרכים ייחודיים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, תערובות תבלינים קסומות, מאכלים שמזכירים לנו את ארוחת שישי ועוד. יצאנו לסקור מתכונים פופולאריים ביותר, אלו שאי אפשר לסרב להם, כדי לבחון אילו מהמתכונים הפכו להיות הפופולאריים ביותר והולכים אתנו עד היום.
כובאנה
הכובאנה הוא מאכל העשוי בצק סמיך ועשיר בחמאה מותכת בשם סמאנה. בעוד שהבצק נאפה במשך 8-12 שעות, בבית מתפשטים ריחות מהפנטים של בצק ענוג בחמאה. הכובאנה הייתה בין המאכלים היותר פופולאריים בתימן הודות לזמינות הגבוהה של המצרכים ולהיותה מאכל משביע ובעיקר מחמם את הלב.
עסידה טריפוליטאית
גם הטריפוליטאים הצעירים ביותר לא יכולים לוותר על הטעמים הענוגים והקסומים של העסידה. העסידה הוא בין המאכלים האהובים ביותר על טריפוליטאים בכל הדורות ובכל הגילאים. במקור, נהוג להכין את העסידה מדג הרינג ממולח ומעושן, אשר בשונה מהטעמים האירופאיים שאפיינו את העולים מארצות אירופה, היה מתובל ומעושן, מלווה ברוטב חריף שמזכיר חריימה. את העסידה יוצקים לתוך תבשיל בצק ייחודי שגם אותו מכינים מראש.
היום נהוג להכין את העסידה גם מדגים אחרים ואפילו מטופו ומנות חלבון אחרות בשביל הגיוון והבריאות. אלו המסתייגים מהחריף או מהטעמים המעושנים, מפחיתים את כמויות הפפריקה החריפה או הפלפלים.
קוסקוס ומרק תוניסאי
יש שיאמרו שהבית האמיתי מצוי בקוסקוס של התוניסאים. נכון, יש לא מעט ויכוחים על המקור של הקוסקוס ויכולה כל עדה לייחס אותו לעצמה, אבל הלכה למעשה מדובר במאכל בעל שורשים מרובים וורסיות שונות.
הקוסקוס התוניסאי ידוע ככזה שעובר מאם לבת וקונה לו את המוניטין שלו באמצעות סודות משפחתיים. עם מרק או רוטב חריימה, הקוסקוס יכול לחולל פלאים בבטנם ולבם של תוניסאים שלא ויתרו עליו בילדות.
חמיצה – בורשט
אחד המרקים המפורסמים בעולם, אם לא המרק הכי מפורסם, הוא הבורשט. היישר ממטבחם של הרוסים, אחת התרופות הטבעיות הידועות באפקטיביות הרבה שלהן בחיסון נגד מחלות ושיפור המערכת החיסונית, החמיצה היא ההוכחה שאפשר להישאר בריא בלי תרופות. מרק המבוסס בעיקרו על סלק, לפעמים גם שעועית, כרוב, גזר ותפוחי אדמה – הכל לפי ההעדפה האישית והטעמים הזכורים לכם מהילדות.
גונדי
הוא נשמע הודי אבל כשטועמים אותו, אי אפשר לטעות: הטעמים הפרסיים מוחשיים בכל נגיסה. מה שבמקור אמור היה להיות קציצות עוף וחומוס, זוכה היום למגוון עצום של וורסיות וטעמים והופך לאחת המנות הפופולאריות ביותר בתל אביב ובערים מרכזיות. כשטועמים אותו, אי אפשר לטעות: טעם של בית מלא באהבה. וההכנה? הנאה מתמשכת.
יש לכם מתכון שאתם לא יכולים לוותר עליו? חושבים ששכחנו מאכל בסיסי ביותר בתפיסת העולם הקולינארית? מוזמנים לכתוב לנו ולהציע!