מתכון לפיצה כשרה לפסח
ככל שעוברות השנים, המטבח שלנו מתפתח עוד ועוד וכל פעם נוספים רעיונות חדשים ומפתיעים לספר המתכונים..
כמו בכל שנה חג הפסח מתקרב ואיתו המחשבות- מה אכין לאורחים בשולחן? מה אביא בתור אורחת כתוספת מעניינת לארוחת החג?
כי כמה אפשר לאכול מצה עם שוקולד, קחו מתכון לפיצה כשל"פ לארוחה עם טוויסט:
מתכון לפיצה טעימה ופריכה כשרה לפסח:
המתכון מתאים ל-4 פיצות בגודל בינוני
מצרכים:
לבצק הפיצה:
2 כוס קמח תופח כשל"פ (310 גרם)
1 כוס קמח מצות דק (120 גרם)
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 גביע שמנת חמוצה (400 גרם)
2 ביצה (לארג')
1 כפית שטוחה מלח
2 כפית דבש
4 כפות שמן זית
לרוטב הפיצה:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
8 כפות רסק עגבניות
2 כפיות אורגנו יבש/תבלין לפיצה
12 כוס שמנת לבישול/שמנת מתוקה
לטופינג:
גבינה צהובה מגורדת/מוצרלה מגורדת
תוספות לבחירה: פטריות, תירס, טונה, פלפל קלוי וכל מה שאוהביםככל
הוראות הכנה:
מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים לכחצי דקה של טיגון שום, אורגנו, מלח ופלפל שחור.
לאחר הטיגון יש להוסיף את הרסק והשמנת ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית. כעת מכבים את האש ומניחים את הסיר בצד.
כעת מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, יוצרים גומה ומוסיפים את כל שאר המצרכים לבצק.
לשים את הכל יחד עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
בידיים משומנות יוצרים שני כדורים, מכסים ומשמים אותם למנוחה של כחצי שעה במקרר.
לאחר מכן בעזרת ידיים משומנות משטחים כל כדור בצק על תבנית לפיצה או על אבן שמוט.
אופים תחילה את הבצק ששיטחנו 10 דקות בחום של 190 מעלות, מורחים את הרוטב, מפזרים מגל גבינה/מוצרלה ואת התוספות שבחרנו.
אופים כ10 דקות נוספות
ו.. בתאבון 😊
המתכון מאת לי ביטון.
"במטבח עם לי"- חפשו בפייסבוק ♥